Kracht van design

Zoek je een speelse en uitgesproken vloer? Of liever een ingetogen en serene vloer? Óf juist allebei tegelijkertijd? De Modular Dimension heeft het allemaal. Met zijn modulariteit, breed kleurenpalet en keuze uit 7 (vrije) vormen biedt deze vilten tapijttegel een enorme diversiteit en edgy designmogelijkheden. Een strak vloerbeeld, flexibiliteit; met deze vilten tegel krijgt jouw creativiteit ruim baan!

Mooi van buiten … maar ook van binnen 

De duurzaamheid van de Modular Dimension doet niet onder voor zijn sterke designmogelijkheden.

Van top tot teen is deze tegel duurzaam opgebouwd, kijk maar:

• Voor de toplaag zijn minder fossiele brandstoffen nodig, want deze biobased polyamide bestaat voor meer dan 60% uit olie van de hernieuwbare ricinusplant. 

• Deze tegel draagt een steentje bij aan de reductie van de Europese textiele afvalberg. Want de backing is opgebouwd uit 100% gerecycled textiel.  

• Het transport van deze tegel stoot minder CO2 uit, want deze lichte tapijttegel bevat 65% minder materiaal dan traditionele (vilten) tapijttegels.

  
  

Aantoonbaar duurzaam

Meer dan 20 jaar geleden riep de tapijtindustrie het GUT-certificaat in het leven om samen de impact van tapijten op milieu en gezondheid te verminderen. Ruim 90% van de Europese tapijtfabrikanten is inmiddels hierbij aangesloten. In PRODIS, het informatiesysteem van GUT, staat alle relevante informatie voor eindgebruikers en consumenten over tapijtproducten en hun milieu- en gezondheidsaspecten. De Environmental Product Declaration (EPD) van GUT is bij alle gecertificeerde producten op dezelfde manier vastgesteld, zodat iedereen deze producten eerlijk met elkaar kan vergelijken. Vanuit PRODIS kunnen consumenten en eindgebruikers direct de EPD en het CE-label downloaden.

 


 

 

 

 

Verkrijgbaar op rol, 200 cm breed.

Verkrijgbaar in 2 traditionele vormen:
Plank en Tegel.

Nu ook in 5 vrije vormen:
Triangle, Hexagon, Kite, Core en Trapezium.

30 kleuren:
van ingetogen sereen tot heldere felheid.

Toplaag van biobased polyamide.

Backing van 100% gerecycled textiel.

65% minder materiaal gebruik
dan bij traditionele (vilten) tapijttegels.

Een echte Donkersloot:
klasse 33 voor zwaar projectgebruik.

 

 

 

Download de press kit Brochure | Press release