Duurzaamheid en circulaire economie

Vanaf de oprichting is duurzaamheid naast design een belangrijke pijler waar Donkersloot op rust. Wij geloven in de circulaire economie. Dat is geen toekomstdroom, maar de nieuwe werkelijkheid. Waarin we de cirkel rondmaken, grondstoffen behouden en producten hergebruiken. Hierbij draait het om waardecreatie en behoud van waarde.

Donkersloot nam het voortouw met de volledig circulaire BT40, vervaardigd met de Niaga®-technologie. We blijven verder kijken naar welke materialen en technologieën een nóg hogere opbrengst opleveren voor mens en milieu. We dagen onze ketenpartners uit mee te innoveren en hun expertise aan te wenden om nieuwe oplossingen te vinden zodat onze tapijten beter hergebruikt en bovendien makkelijker uit elkaar gehaald kunnen worden. Dit alles om de verwerkte grondstoffen zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. Naast productontwikkeling vergt dit nieuwe manieren van samenwerking in de hele keten - van toeleveranciers tot projectinrichters en stoffeerders.

 

 

 

Circulaire transitie

We zitten volop in de transitie naar de circulaire economie en terwijl we de toeleveringsketen downstream en de retourketen upstream steeds meer stimuleren circulair te worden, brengen we bio-afbreekbare tapijten. Duurzame producten, gemaakt met natuurlijke grondstoffen, die in de huidige lineaire ketens een lagere voetafdruk achterlaten.

Zo draagt Donkersloot een steentje bij aan het verlagen van de milieuvoetafdruk en een wereld waarin waardevolle grondstoffen behouden worden.

 

 

Transparantie

In de transitie naar een duurzame, circulaire economie begint het bij transparantie. Weten welke waardevolle grondstoffen in de producten besloten liggen en die informatie beschikbaar maken voor gebruikers en ketenpartners, is een belangrijke voorwaarde voor de transitie. Daarnaast zet Donkersloot zich in om te zorgen dat de producten bij einde leven terecht komen bij de juiste ketenpartner om ze terug te verwerken tot waardevolle grondstoffen.

 

 

 Sustainability... In een boek!


Bij Donkersloot denken we veel na over circulariteit en duurzaamheid. En we praten erover met onze partners om er samen achter te komen hoe we dat het best kunnen bereiken. Onze gedachten hebben we in een boek gegoten. En dat laten we bij je achter na een sustainability sessie. Denk je met ons mee? BE PART OF THE ECOSYSTEM!

We gaan hierover graag de dialoog aan met onze partners in een sustainability sessie en met ons sustainability handboek ter ondersteuning.

We plannen graag een (online) sessie met jou! Laat een bericht achter of mail ons en we nemen contact met je op.